Adobe Lightroom classic – 2 dnevni tečaj

začetni +

podrobnosti tečaja

Program LrC je namenjen predvsem fotografom ali ljubiteljem fotografije, oz vsem tistim, ki imajo, ki se na dnevni bazi srečujejo s postprodukcijo velikega števila fotografij, saj program omogoča ustvarjanje katalogov ter pregled nad bazami, urejanjem in organizacijo fotografij. Lrc je primeren kadar ne spreminjamo podrobnosti oz detajle na fotografijo ampak celostne spreminjamo tone in podobno ali pa kadar želimo večim fotografijam dodati enake parametre hkrati.
 
V kolikor želimo izbojlšati fotorafije na osnovi pikslov ali slikovnih pik, se pravi bolj podrobno kot je spreminjanje ozadja, fotokorekcija, dodajanje besedil,  selekcija, fotoretuširanje itd takrat je bolj zaželen program A. Photoshop. Tu pripravljamo tudi fotografije na tisk, urejamo cmyk itd, kar je nujno potem za programa indizajn ali ilustrator če želimo izdelati na primer brošura, ki vsebuje fotografijo in jo dati v tisk.

Na začetnem tečaju se boste naučili samostojno uporabljati program in se seznanili z rabo programa, njegovimi funkcionalnostmi in značilnostimi.
Naučili vas bomo kako importirati, procesirati, upravljati in organizirati vaše fotografije.

Ob uspešno zaključenem tečaju boste znali:

 • Navigirati v progamu in pregledovati fotografije
 • Razumeti rabo in funkcijo programa
 • Ustvariti in razumeti kataloge, kolekcije in mape
 • Sortirati in filtrirati fotografije
 • Kreirati nov preset
 • Aplicirati različne efekte in foto korekcije
 • Dodajati  meta podatke in ključne besede
 • Izvoziti popravljene fotografije in dodati watermark

Komu je tečaj namenjen

Tečaj je namenjen vsem kreativnim profesionalcem, zaposlenim v digitalnem marketingu ali fotografom in vsem, ki začenjajo novo poslovno ali karierno pot. Predznanje ni potrebno.

Kako je s programsko opremo
Na tečaju je zaželena lastna oprema. Programska oprema Adobe sedaj obstaja v obliki naročniškega razmerja, z mesečnimi posodobitvami. Za vse formacij o naročnini obiščite  adobovo spletna stran.

tečaj lightroom classic

Termini delavnic 2023

27 – 28. 2.2023

tečaj oblikovanja

Cena 2 – dnevne delavnice

245 eur

  Adobe Lightroom – kadar nimate časa za klasične termine

  SPLETNI TEČAJ – ODDALJENA UČILNICA
   

  Tečaj je po vsebini in strukturi identičen tečaju v klasični učilnici, le da ga opravljate na daljavo.
  Izbirate lahko tečaj, ki vključuje 1x tedenske konzultacije v živo ali ne.

  Spletni tečaji so pri nas v zadnjem času zelo priljubljeni, saj uporabniki poslušao enako snov kot na klasični učilnici le da iz udobnosti doma ali drugje. Časovno niso vezani na termine, prav tako pride prav vsem, ki so iz oddaljenih krajev in bi jim vožnja do tečaja vzela preveč časa. Prav tako si lahko po želji snov prevrtijo nazaj in jo lahko slišijo večkrat.

  Poteka enostvno – zakupite tečaj, se vpišete v učilnico in sledite predvajani vsebini. Na koncu vsakega poglavja pa je naloga. Vaše naloge mi pošljete na mail in smo ves čas v kontaktu, nato se slišimo po zoomu, kjer gremo čez vprašanja, nejasnosti in vas usmerjam pri delu naprej.

  Spletna učilnica vam je na voljo 24/7.

  tečaj je v pripravi

   

  Lightroom Classic – kadar želite specifično znanje v programu

  TEČAJ PO MERI

  Kadar imate specifične želje glede programa oz. pridobljenega znanja ali pa ste že osvojili začetno znanje in le – to ne spada v splošni program tečaja, vas lahko izobrazimo za specifično področje oz. delo ter pripravimo tečaj za vas po meri.
   
  Kar se tiče programa Lightroom Classic:
  – obdelava in potem dela za delo v portretni fotografiji
  – specifično ustvarjanje katalog, načini shranjevanja in kompleksnih metatags za označevanje fotografij
  – delo in dodajanje učinkov z več fotografij hkrati (batch editing)